Zo raak én blijf ik gemotiveerd

Ja hoor, de zomer was voorbij of oud en nieuw achter de rug. Iedere keer weer werd het tijd voor nieuwe doelen en een andere aanpak. Sommige doelen bleven maar terugkomen. Je kent het vast wel… Nét even die 5 kilo eraf, meer tijd doorbrengen met mensen waar je om geeft, beter je persoonlijke grenzen aangeven, meer rustmomenten, een nieuwe poging tot mediteren of toch eens een andere sport proberen. En dan heb je het nog niet eens over de zakelijke doelen.

Als jonge hond dacht ik altijd alleen maar aan carrière maken. Toen ik mijn doelen bereikt had, dacht ik: En nu?’ Vaak vermoeid was ik trots op wat ik zakelijk had bereikt. Persoonlijk was het a big mess. Die 5 kilo was eraan gekomen, Facebook was mijn reddende engel als het ging om sociale contacten en sporten was er al helemaal niet van gekomen. Ik was om de zo veel tijd ontregeld, kan ik wel zeggen. Een dipje zo tussendoor is wel uit te komen, maar één keer zorgde het voor een flinke burn-out. Ja, voordat dit al hip was ;). Wijze lessen en ik geloof dat ik nooit uitgeleerd ben als mens.

En nu?

Nu voel mij nog steeds een jonge hond en popt nog steeds om de zoveel tijd de vraag op: ‘Hella en nu dan?’ Hoe voel ik mij nu echt? En wat kan IK er aan doen om mij beter te voelen? In de loop van de tijd, wat zelfreflectie-cursussen en wijze levenslessen verder (I love them), merk ik dat dit gesprek met mijzelf regelmatig heel goed werkt. Ik verwacht niet meer dat een ander ernaar vraagt en tijd heeft om er uren naar te luisteren. Want tja, ik heb gewoon altijd veel te vertellen ;). Soms ben ik dan teleurgesteld dat we alleen uren hebben staan of zitten te ouwehoeren. Wat overigens heel gezellig vaak was. Wanneer ik er behoefte aan heb, trek ik mij terug op een fijne plek en ga ik dit gesprek aan op papier. Soms houd ik dit voor mijzelf, soms zijn mijn partner of huisdieren de pineut.

Herken het patroon

Hier zit een mega patroon in, qua tijd van het jaar, leeftijd, hormonen, behalen van bepaalde doelen of gewoon slaaptekort. Ondanks dat patroon, merk ik echt dat het benoemen van het disbalans steeds beter gaat. Nog leuker: ik weet het ook beter aan te pakken en dus zelf op te lossen. Het is gewoon niet te ontkennen dat ook daar een patroon in zit. Steeds als er een dipje was, stelde ik mijzelf eerst deze vraag; Wanneer heb je voor je voor het laatst echt gesport? Je weet wel, die keren dat je hoofd leeg was en je lichaam vol met zweet. Dat je thuis kwam en enthousiast vertelde wat je had geleerd en meegemaakt. Dan moest ik al (stiekem) lachen… Want het klopte: ik was al maanden niet op de sportmat te vinden geweest.

Na een paar keer dit ervaren te hebben, heb ik sporten een vaste plek gegeven in mijn week. Hoe dan? Ik heb met mijzelf de afspraak gemaakt dat ik per week minimaal en maximaal een aantal keer in de week train. Daar maar ik echt tijd voor en verzin geen verhalen. Ik kies dan gewoon voor een andere vorm van sporten, denk aan kickboksen, bokszaktraining, schaduwboksen, padstraining, krachttraining, boxing yoga of suppen. Het staat elke week in mijn agenda en ik streep het echt af. Zo stel ik mijzelf nooit teleur en benut ik mijn energie op de momenten dat het er is. En zo raak en blijf ik gemotiveerd! Ik denk oprecht dat ik er een leuker en bewuster mens van ben geworden.

Hella’s tips

 1. Creëer rust, reinheid en regelmaat, zowel thuis als op je werk. 
 2. Neem tijd voor jezelf en ga met pen en papier zitten en stel je de volgende vragen
  • Hoe voel ik mij echt?
  • Wat wil ik echt bereiken, verbeteren of anders doen?
  • Wat doe ik er nu zelf aan?
  • Welke dingen vind ik goed gaan?
  • Wat vind ik niet goed gaan?
  • Wat kan ik er zelf aan doen om dit te verbeteren?
  • Waarom heb ik dit niet eerder gedaan? Of wat is mijn grootste valkuil?

Oké, je doel is gesteld. Je wilt iets nieuws bereiken, iets verbeteren of niet meer doen. Maar hoe ga je er nou voor zorgen dat dit ook ECHT gaat lukken? Lees hier alles over hoe jij dit voor elkaar kunt krijgen.

Wil jij nog beter in balans komen en blijven? Volg ons online cursusaanbod voor de nieuwste onderwerpen waarmee je samen met mij thuis aan de slag kunt. Gegarandeerd dat je er iets van op steekt en je nog beter gaat voelen. Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook! XOXO, Hella