Fit blijven in de zomervakantie

Finally! Die welverdiende vakantie is ein-de-lijk in zicht. De afgelopen maanden heb je weer lekker geknald in- en rondom de Rebel Box en nu ben je meer dan toe aan een periode van serene rust. Maar dan komt de twijfel de hoek om kijken. Want hoe blijf je in shape? Fit blijven in de zomervakantie klinkt onmogelijk, maar is minder moeilijk dan je denkt. Ik geef je graag een aantal tips!

Tips om meer te bewegen

Het klinkt zo voor de hand liggend, maar beweging is the key to success als je fit wilt blijven gedurende je tripje naar de zon. Maar ja… Je bent op vakantie en bent écht niet van plan om in een zweterige sportschool te staan terwijl de zon schijnt en het zwembad roept. Met deze tips blijf je gemakkelijk in beweging tijdens de zomervakantie. Of je nou de zon op zoekt of lekker thuis blijft. 😊

#1 Wees actief: wandel, fiets en zwem

Negen dagen lang languit op een handdoekje? Zonde! Ga lekker de buurt verkennen. Woon of verblijf je in een bosrijke omgeving? Ga lekker wandelen. Bevind je je in de bergen? Huur dan eens een mountainbike. Kun je, of wil je, er liever niet op eigen houtje op uit gaan? Neem dan een duik in het zwembad, trek een paar baantjes. Of doe pull-ups aan de waterrand terwijl je met je beentjes lekker in het water blijft bungelen… Je hebt genoeg oefeningen geleerd in de afgelopen lessen. Wees creatief, kies je favorieten en beweeg!

#2 Online workouts from yours truly 😉

Voor de digital badasses hebben we een fijn online pakket gecreëerd waarmee jij je op elke gewenste locatie in ’t zweet kunt werken. Ons SOLO SKILLZ pakket bestaat uit 3 lessen van 45 minuten waarbij jij lekker alleen of samen in de huiskamer, tuin en zelfs op je zonnige vakantieoord kunt trainen. Je werkt met een heerlijke mix van verschillende oefeningen aan je kickboxing skills en aan je fitheid. Sounds like a plan? Schaf het pakket aan in onze shop, dan deel ik de link naar alle drie de video’s. En wist je dat er speciaal voor onze trouwe champs een gratis online bokszaktraining beschikbaar is op onze champ pagina?

#3 Voor de thuisblijvers: kom lekker trainen

Blijf je thuis deze zomer? Dan hebben we fijn nieuws voor je, want wij trainen deze zomer lekker door. We hanteren deze zomer van 2 t/m 22 augustus een speciaal zomerrooster voor onze trouwe champs. Elke dinsdag en donderdag kun je meetrainen; alle niveaus zijn welkom. Iedere les is bij de Rebel Box en steeds weer verras ik je met een leuke training. Afhankelijk van het weer en de groep maak je kennis met al onze lesvarianten en ga je voldaan weer naar huis. Lesje boeken? Dat kan hier.

#4 Pak je training weer op

Als jij het liefst even zo min mogelijk wilt bewegen tijdens je vakantie is dat geen probleem, zolang je het daarna maar wel weer oppakt. Consistency is key baby! Plan dus alvast een paar groeps- of privélessen in voor na je vakantie. Zo kun je met een gerust hart volop genieten van jouw vakantieperiode. The Rebel Box is waiting for you champ! Het nieuwe rooster is vanaf 13 augustus weer beschikbaar. Let op! Hiervoor krijgen leden een aparte mail omdat iedereen weer op het juiste niveau ingedeeld gaat worden. Boek hier een les.

Tips om bewuster te eten & drinken

Vakantie moet je vieren en de zomer staat vaak in het teken van wijntjes, cocktails, ijsjes, en uitgebreide BBQ’s. Geniet dan ook rijkelijk van dit soort zomerse perikelen. 

#1 La Cucina Locale

Waar de vakantie ook heengaat, overal zijn lokale restaurants te vinden. Blijf als het even kan ver uit de buurt van de toeristische boulevards waar de keuze beperkt is tot pizza’s of hamburgers met friet. Ga op zoek naar authentieke plaatsen met puur eten. Het is heel leuk om op jacht te gaan naar dit soort niet-toeristische plekjes waar de plaatselijke bevolking ook vertoeft, je voelt veel meer voldoening en geniet er extra van.

#2 Drink veel water

Stay hydrated girl! Zeker als je je op een zonnig oord begeeft, is het belangrijk om veel water te drinken. Door gehydrateerd te blijven, zorg je ervoor dat je minder futloos de dag doorbrengt. Begin je dag met twee glazen water en drink voor elke maaltijd een glas water. Vermijd als het even kan frisdranken, fruitsappen en energiedrankjes. Daar wordt je namelijk wél futloos van.

#3 Pas op met alcohol (een beetje dan😉)

Let’s be honest. Alcohol en vakantie gaan natuurlijk perfect samen. Een wijntje of cocktail bestellen? Lekker doen! Maar houd altijd ergens in je achterhoofd dat drank een dikmaker is en geniet met mate. Handige tip? Wacht op de dag zo lang mogelijk met het drinken van alcohol, dan neemt namelijk al je energie weg. En probeer bij elke glas wijn een glas water te drinken.

#4 Enjoy fresh fruit & greens

Ben je op vakantie in een zonnig land? Dan zijn er vaak allerlei lekkere verse groenten en fruit te vinden. Een super healthy tussendoortje dat eigenlijk altijd kan en ook nog ‘ns lekker is. Dus ga je een dag op pad of bivakkeer je een dag op het strand? Neem dan lekker vers zomerfruit mee, het liefst lokaal.

blog-vakantie-fit-blijven-1

Ik hoop dat fit blijven in de zomervakantie met deze tips & tricks een beetje makkelijker wordt. Maar vergeet vooral de allerbelangrijkste tip niet: GENIET! Je vakantie is een periode die er ook voor bedoeld is om even helemaal tot rust te komen en fysiek en mentaal op te laden. Dus geniet met volle teugen van je rust, de zon, de zee, de bergen of whatever jouw welverdiende voor je in petto heeft. You deserve it.

Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook! XOXO, Hella