Zomertips voor Twello en omgeving

Blijf je thuis deze zomer? Of wil je de regio gewoon eens ontdekken? Wat de reden ook is, ik geef je graag wat superleuke tips en weetjes over het gebied waar je altijd door heen sjeest om op tijd bij je les te komen. Met gemak kan ik zeggen dat ik de buurt, waar mijn partner oorspronkelijk vandaan komt, een beetje ken. Maar ook voor mij zijn er steeds weer nieuwe verrassingen of verhalen over onze prachtige buurt.

Wandelen & fietsen

Haal allereerst je fiets of wandelschoenen tevoorschijn. Onze buurt staat namelijk bekend om leuke bosjes, mooie weilanden, uiterwaarden, dieren en heel veel natuur. Voor je het weet sta je op de dijk en kijk je via de IJssel uit op het prachtige Deventer. Of waan jij je in een bos, waar je helemaal tot rust komt. Of beland je op een plek waar oude en nieuwe vliegtuigen van dichtbij te zien zijn.

Voor de fietsers is er deze mooie route: Rondje Twello, De Vecht, Terwolde. Deze prachtige fietstocht voert je door natuurlandschap en enkele kleine Veluwse dorpjes. De route van 36 km duurt 3 uur, maar is naar wens ook in te korten hoor. 😉

Al eens een klompenpad gelopen? Klompenpaden zijn wandelroutes die je over landgoederen, herstelde historische paden en dwars door boerenland voeren. Je gaat daarbij zo veel mogelijk over onverharde wegen. Voor zo’n klompenpad hoef je de klompen niet aan, wel een paar lekkere wandelschoenen en misschien wel goed gezelschap. Wil je onze buurt verkennen? Loop dan het Fliertpad. Dit pad neemt je mee door het buitengebied van ons mooie Twello. En ja, ook deze route is altijd in te korten 😉.

IJsje scoren bij het Lindehuisje

Loop je het klompenpad of ben je in de buurt? Wanneer je toe bent aan echt een lekker ijsje. Stop dan even bij het Lindehuisje. Het ijs is hier echt heerlijk! Het fijne is dat ze ook ijs hebben voor mensen niet tegen zuivel of glucose kunnen. Eigenaresse Elsbeth heeft smaak, en ze traint ook nog eens bij ons.

lindehuisje-blog-zomertips

Wollige varkentjes

Loop je richting Twello? Dan kan het zo maar eens zijn dat je oog in oog komt te staan met de wolvarkens van familie Bosgoed aan de Quabbenburgerweg 7.

Verstopte kabouters

Voor de kleine spruitjes onder ons heb ik ook een leuke tip. Het Bruggenbosch in Twello wordt ook wel het kabouterbos genoemd. En niet zonder reden! Onder de bomen zijn namelijk piepkleine kaboutertjes te vinden, inclusief hun huisjes met meubilair en decoratie. Zo ben je echt even op visite in de wereld van piepkleine kabouters. Heel leuk voor kids!

kabouterbos-twello

Even eropuit naar de stad

Bezoek een stad in de buurt! Deventer, Apeldoorn, Zutphen of Arnhem (mijn oude stad) en maak gebruik van de gratis app izi.TRAVEL. Wanneer je in een straat loopt, meldt de app jou wat er te zien is en legt dit met beeld en spraak uit. Zo leerde ik op een mooie dag nog meer over de historische stad Deventer en kon ik heel wijs uitleggen wat de witje mutsjes zijn in water bij Maedow aan de IJssel in Deventer.

meadow-stadsstrand-deventer

Foto: Meadow Deventer

Suppen op Bussloo

Ow wat ben ik een sup fan! Vanaf het eerste moment dat ik op het supboard stond, was ik verkocht. De rust, de natuur, het werken met je lichaam. Want ja evenwicht bewaren is een leuke kunst en heel goed voor je core. Deze crush heb ik te danken aan Strandhuys de Enk in Bussloo zij verhuren namelijk sups, ook voor een uurtje. Super leuk om te proberen en te genieten van het prachtige Bussloo.

hella-suppen-zomertips-blog

Have a lovely summer! 

Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook! XOXO, Hella