Waarom kickboksen de perfecte sport is voor vrouwen

Kickboksende vrouwen? We love ‘em! Toch bestaan er helaas nog veel voordelen over de combinatie vrouwen en kickboksen. Totaal niet nodig, want kickboksen is juist de perfecte sport voor ladies. Steeds meer vrouwen kiezen ervoor om te gaan kickboksen. En niet zonder reden, want het zou wel eens het beste kunnen zijn dat je in tijden voor jezelf hebt gedaan. Bovendien zit je bij ons niet vast aan een abonnement, ook erg fijn. Waarom kickboksen de perfecte sport is voor vrouwen? Daar vertel ik je graag meer over. Komt ‘ie:

#1 Fysieke en mentale kracht

Heb je de behoefte om lekkerder in je vel te zitten? Door te kickboksen werk je aan je algehele conditie. Je richt je daarbij op kracht, explosiviteit en coördinatie. Door de afwisseling tussen fitnessoefeningen en kickboks technieken wordt je totale lijf strakker en verbeter je je conditie. Tijdens trainingen zul je bovendien regelmatig een trap of klap moeten incasseren. Op die manier leer je door te gaan, óók na een tegenslag. En dat is iets waar je ook in je dagelijkse leven profijt van hebt!

#2 Je ontwikkelt (meer) zelfvertrouwen

Door te kickboksen leer je je eigen kracht kennen. Daarnaast leer je jouw lichaam op de juiste manier te gebruiken om jezelf te verdedigen. Geloof ons maar als we zeggen dat je meer kunt dan je denkt! De techniek van een goede rechter stoot geeft niet alleen een goed geluid maar ook een verdomd lekker gevoel. Een leuke bijkomstigheid is dat je (zichtbaar) sterker in je schoenen gaat staan. En dat kan héél goed van pas komen als je ’s avonds langs een donker steegje loopt…

#3 Je leert jezelf kennen

Tijdens onze trainingen houd je jezelf een spiegel voor. Hierdoor word je bewuster van je eigen lichaam en verbeter je je zelfbeeld. Doordat je coach je pusht tot het uiterste ga je écht tot het randje. Om die reden kun je emoties gaan voelen die je nooit eerder bij een andere sport voelde. We all know the feeling!

#4 Grenzen en respect

Heb je moeite met het aangeven van je grenzen? Bij ons leer je naar elkaar te luisteren en op een open manier te communiceren. We trainen op een respectvolle manier met elkaar. De ideale manier om te leren om duidelijk en eerlijk je grenzen aan te geven. En dat kun je weer toepassen in je dagelijkse leven. Win-win!

#5 Alleen en toch samen

Wie denkt dat kickboksen een individuele sport is, zit er flink naast. Tijdens het kickboksen werk je in groepsverband aan jouw persoonlijk groei. Je werkt aan je geestelijke en lichamelijke conditie en leert op een super leuke manier samenwerken. You’re never too old to learn!

Niet twijfelen lady, ook in jou schuilt een echte champ! Wil jij zelf ervaren waarom kickboksen de perfecte sport is voor vrouwen? Bekijk ons aanbod of schrijf je in voor een proefles kickboks coaching. Ervaar zelf de fysieke en mentale boost die kickboksen jou kan geven. Wedden dat je binnen no time hartstikke verslaafd bent?

Vergeet ons niet te volgen op Facebook en Instagram! XOXO, Hella