Bandage aanschaffen

Ze zijn er in verschillende kleuren en maten. De mooie bandjes om de handen oftewel bandage. Maar waar zijn ze goed voor? Hoe krijg je ze mooi om jouw handen? Het ziet er allemaal zo makkelijk uit. Totdat je met de rol bandage in je handen staat met een wanhopige blik. Wij helpen je verder met deze Q&A over bandage. Here we go!

Heel leuk die bandage! Echt! Maar waarom?

Het is voor het beschermen van de botjes in je handen en pols. Ook geeft het extra steun en sluiten je bokshandschoenen beter aan. Kortom, minder beweging in je bokshandschoenen. Leuk voordeel het neemt ook wat van jouw lekkere zweet op. Tijdens het trainen deel je stoten uit maar ontvang je ze ook. Dit zorgt voor de nodige belasting. We zijn vaak sterker dan dat we denken en delen rake stoten uit! Wees zuinig op jezelf en bescherm je lichaam.

bandage kickboksen bescherm jezelf

Waar moet ik op letten bij de aanschaf?

Controleer altijd of de bandage uit katoen en elastine bestaat. Het voordeel is dat het comfortabeler zit en de kleur blijft langer in tact. Let op! De bandages zijn in verschillende lengtes te verkrijgen. Aanrader voor volwassen vrouwen is 4 meter.

4 meter lang? Jeetje, 4 meter is echt heel lang!

Ja, de bandages voor volwassenen zijn over het algemeen 4 meter lang. Wanneer je aan het wikkelen bent kom je er al snel achter dat het zo op is. Wanneer dit toch te lang voor je is kan je altijd een junior bandage bij ons bestellen in de Rebel Box.

verzorgen wassen van bandage voor het kickboksen

Hoe wikkel ik de bandage om mijn hand?

Er zijn honderden manieren om de bandage te wikkelen. Maar laten we beginnen met het lipje om je duim te doen. Begin altijd met 3 keer te wikkelen om je pols. Daarna begint het echte werk. De meest eenvoudige variant is de simpele handwrap. Wanneer je een echte uitslover bent pak je de moeilijke variant. Dat wordt dus oefenen geblazen 😉 Bekijk je huiswerk hieronder.


Yes, de training zit er op. Maar getsie, mijn bandage is nat en vies. Wat nu?

Niet oprollen. Even los in de tas meenemen en thuis even uithangen over bijvoorbeeld een deurklink. Zijn ze droog? Rol ze op en steek het lipje voor de duim naar buiten. Zo ben je sneller ready to rumble.

Hoe houd ik ze mooi?

De eerste was is bepalend. Giet een scheutje azijn in een emmer met koud water. Laat de bandage even een paar uur weken en plaats ze daarna in de wasmachine. Voorkom ellendig lange ontknoop sessies! Rol je bandage zo strak mogelijk op en plaats deze in een waszak in de wasmachine.

Wil jij je bandage testen of keer laten wikkelen door je coach? Kom dan naar een van onze lessen en geef het van te voren aan. Wanneer je actief lid bent is de bandage beschikbaar in onze Rebel Box en webshop. Nu ben je klaar voor je eigen bokshandschoenen. Lees hier onze blog met tips over het aanschaffen van bokshandschoenen. You are almost ready to rumble. XOXO, Hella